Българче покори световна класация: Третокласник от Пазарджик влезе в Менса България“.

...
Българче покори световна класация: Третокласник от Пазарджик влезе в Менса България“.
Коментари Харесай

Третокласник от Пазарджик от 5-годишна възраст знае перфектно руски и английски език

Българче покори международна ранглиста: 

Третокласник от Пазарджик влезе в " Менса България “. 9-годишният Сава Троански се подреди измежду най-умните хора на планетата, написа.

" Трудно е да се попадне в този 1% и по едно и също време е прелестно “, споделя пред bTV Сава.

Тестът му се е сторил елементарен и забавен. Първият си орден печели в първи клас по български език. След това стартира да взе участие в надпревари по математика и просвета.

" Ще стана програмист или доктор. Последно програмирах една игра. Мечтите ми са на всички места по малко “, споделя момчето.

" От дребен демонстрира интерес към пъзели и главоблъсканици “, добави Анна Троанска, майка на 9-годишния Сава.

" Записахме го за теста в " Менса “, тъй като искахме да срещне другари, които да са предизвикателство за него “, уточни тя.

" Никога не е ходил на спомагателни уроци. Само с мен, майка му и класния началник е работил. На 5-годишна възраст научи съвършено съветски и британски. От таблета като дребен гледаше доста детски филмчета, а британският по същия метод. Има другари от чужбина, с които си приказват “, добави бащата Деян Троански.

Семейството възнамерява да остане в България, а Сава да учи в български университет.

" Сава се вписва доста добре в класа. Той е извънредно дете и неоспорим гений “, показа класният началник Недялка Методиева.

В трети клас Сава към този момент взема решение задания по математика за седмокласници. Детето към този момент е минало в самостоятелна форма на образование.

" Надяваме се по този метод да го подкрепим, с цел да успеем да го подкрепим, с цел да развием неговия неоспорим гений “, изясни Даниела Кемчева, шеф на ОУ " Проф. Иван Батаклиев “.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР